Industriële dienstverlening

Staelens is al heel wat jaren actief op de kerncentrale van Doel. Hier werken we met een sterk team van decontaminatoren, rolbrugbestuurders en magazijniers. Al onze medewerkers krijgen een grondige opleiding, regelmatige opfrissingscursussen én een vierdaagse opleiding nucleaire veiligheid. Op de kerncentrale is veiligheid immers een absolute topprioriteit.

Decontaminatoren
Onze decontaminatoren zijn actief binnenin de nucleaire installatie. Via verschillende procedés zorgen zij voor de professionele verwijdering van nucleair geladen stofdeeltjes van materiaal en installaties. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van hogedrukreinigers of (onderwater)stofzuigers. Een complexe materie die specifieke kennis en ervaring vereist.

Rolbrugbestuurders
Onze rolbrugbestuurders staan enerzijds in voor revisies en anderzijds voor fuel, of het aanvoeren van nieuwe splijtstof, het afvoeren van gebruikte splijtstof en het manipuleren van splijtstofelementen. Ze zijn opgeleid om met alle bruggen te kunnen rijden, zowel in het reactorgebouw als erbuiten, en werken daarbij met een afstandbediening of cabine. Bovendien zijn ze ook gekwalificeerd voor het besturen van polaire bruggen.

Magazijniers
Onze magazijniers op de kerncentrale staan in voor het uitgeven en ontvangen van allerhande materialen in het magazijn. Ze checken ook of de materialen tijdig terugkomen en of ze intact en gekeurd zijn. Daarbovenop nemen ze een aantal algemene werken voor hun rekening, zoals het stockeren van goederen en het opmaken van inventarissen.

Join us!

Zin om deel uit te maken van ons team? Check dan zeker de openstaande vacatures of solliciteer spontaan.